Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

7
Няма коментари

Новата Alpina B7 ще разполага с 600 к.с. | Фен страница на BMW

Новата Alpina B7 ще разполага с 600 к.с.

Николай Пасков

Компанията тества още един модел – D3 Bi-Turbo
Съвсем наскоро BMW показа своя нов флагман 7-Series, а компанията Alpina вече е готова със своя вариант на модела, който е получил традиционното име B7. Тестови прототип на машината бе забелязан в околностите на Нюрбургринг, като изданието Worldcarfans публикува снимки и подробности за машината.
Модификацията на Alpina няма да се отличава значително от стандартната 7-Series. Промените ще засегнат предната и задната брони, както и тръбите на изпускателната система. В интериора пък ще бъдат използвани по-скъпи материали.

Новата Alpina B7 ще разполага с 600 к.с.

Новата Alpina B7 ще разполага с 600 к.с.

Главните изменения ще бъдат в двигателя, като в Alpina са доработили най-мощния агрегат, предлаган за модела. Това 4,4-литровият V8 с 450 к.с., който е достъпен за модификацията 750i. Неговата мощност вече е 600 к.с., а максималният въртящ момент – 800 Нм.

Новата Alpina B7 ще разполага с 600 к.с.

Новата Alpina B7 ще разполага с 600 к.с.

Премиерата на Alpina B7 ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември. Там ще бъде показан и друг модел на марката – D3 Bi-Turbo, който представлява преработена версия на BMW 3-Series. Прототип на този автомобил също се тества в момента.
Машината ще бъде предлагана като комби и ще разчита на 3,0-литров дизелов двигател с 6 цилиндъра. В стандартната си версия моторът с два турбокомпресора разполага с 313 к.с., но след намесата на експертите от Alpina мощността му ще скочи до 350 к.с. и 700 Нм.

 

 

Източник:investor.bg