Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Z4
Няма коментари

Три-турбо дизел в BMW Z4 | Фен страница на BMW


Николай Пасков

 

 

Моделът на AC Schnitzer не се продава, но струва 113 965 евро
Дизеловите автомобили са толкова популярни в Европа, че такива двигатели се поставят дори в спортни модели. Последният пример идва от тунинг ателието AC Schnitzer, което напъха агрегата от M50d в купето BMW Z4.
Три-турбо дизел в BMW Z4
Моделът носи името ACZ4 5.0d и е произведен в един екземпляр. Донорът е Z4 sDrive 23i, но двигателят му е отстранен за сметка на три-турбо дизела с обем 3,0 литра.

Стандартните показатели на този мотор са 381 к.с. и 740 Нм, но в AC Schnitzer са направили някои настройки и двигателят вече генерира 430 к.с. и 840 Нм.

Ускорението от място до 100 км/час при ACZ4 5.0d отнема 4,5 секунди, а максималната скорост на движение преминава 300 км/час. Тунерите не споменават нищо за спринта до 200 км/час или 300 км/час, но очакваме тези времена да бъдат шокиращо ниски.

За динамиката на дизеловата спортна кола помага също така изработеният от карбон покрив, както и праговете, предния капак и спойлерите, всички конструирани от въглеродни влакна. Джантите са ковани и имат размер 19 инча.

ACZ4 5.0d разполага също така с регулируемо състезателно окачване, олекотена изпускателна система и спортни спирачки. Трансмисията е автоматична с 8-степени, а диференциалът с ограничено приплъзване е зает от BMW M3 (E92).

От AC Schnitzer подчертават, че уникалната кола не се продава, но в същото време съобщават, че цената й е 113 965 евро.

Източник:.investor.bg