Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Няма коментари

Хибридното BMW 2-Series Acive Tourer ще харчи едва 2 л/100 км. | Фен страница на BMW

Хибридното BMW 2-Series Acive Tourer ще харчи едва 2 л/100 км.

Николай Пасков

Модификацията със зареждане от мрежата ще получи агрегат с 224 к.с.
BMW официално представи работен прототип на модела си 2-Series Active Tourer с хибридно задвижване, чийто агрегат ще може да се зарежда от електрическата мрежа. Според изявлението на представител на марката, „зелената” версия на модела ще се отличава със спортна динамика, но ще изразходва изключително малко гориво.

Хибридното BMW 2-Series Acive Tourer ще харчи едва 2 л/100 км.

Хибридното BMW 2-Series Acive Tourer ще харчи едва 2 л/100 км.

Работата над BMW 2-Series Active Tourer все още не е завършила, като от компанията засега не съобщават кога ще се случи това, както и колко ще струва автомобилът. Знае се, че той ще претърпи някои промени във външния си вид в сравнение с бензиновата и дизелова версии, но те ще бъдат незначителни.

Известно е обаче, че хибридният компактен ван на баварците ще разчита на комбинация от 1,5-литров TwinPower Turbo мотор с мощност 136 к.с. и електрически двигател с 88 к.с. Общата мощност на агрегата ще бъде 224 к.с. и 385 Нм въртящ момент.

С тези цифри хибридното 2-Series Active Tourer съсем леко ще отстъпва на сегашната топ версия 225i. Двигателят с вътрешно горене ще задвижва предните колела с помощта на 6-степенна скоростна кутия Steptronic, докато електромоторът ще отговаря за задните, като за него е предвидена отделна двустепенна трансмисия.

От BMW уточняват, че автомобилът ще бъде оборудван с генератор за високо напрежение, който ще прибавя допълнителна мощност от 20 к.с. и 150 Нм. Тя ще бъде на разположение на водача за кратко време при ускорение.

Най-важното „оръжие” на хибридната версия на модела ще бъде ниският разход на гориво. От BMW декларират, че машината ще може да измине 38 км само на електричество, а иначе смесеният разход ще бъде едва 2,0 л/100 км. И всичко това при ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди.

 

Източник:investor.bg