Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Няма коментари

BMW иска да пусне първия си изцяло автономен автомобил до 2021 | Фен страница на BMW


Николай Пасков

BMW иска да пусне първия си изцяло автономен автомобил до 2021

Германската компания ще си партнира с Intel и Mobileye за развиване на новите си пилотиращи системи

b_BMW-Autonomous-Cars-2e1d58783a

Ръководството на BMW сподели плановете си да пусне изцяло автономен автомобил до 2021. За да ускори развитието на пилотиращите си системи, марката ще си партнира с производителя на процесори Intel и лидера в разработката на технологии за анализ, локализация и картографиране Mobileye.

„След инвестицията ни в HERE комбинирахме новата си картографска технология с професионалните решения на Intel и Mobileye, за да продължим към следващата стъпка от развитието на изцяло автономния си модел. Концептът VISION NEXT 100 вече разкрива бъдещето на автомобилите ни“, разказа по време на пресконференция в Мюнхен Харлд Крюгер – ръководител на борда на BMW AG.

По данни на производителя системите за пилотиране се разпределят в 5 категории. До момента на пазара има 3, като най-високото позволява временно отклоняване на вниманието на водача от пътя. Четвъртото ниво ще позволи движение на автомобила, без водачът да е концентриран върху пътя, а последното пето ниво ще предложи модели, които са достатъчно способни да превозват пътници без нуждата от опитен водач на борда.

Трите компании, участващи в партньорската програма, искат да изградят универсална платформа, която ще наложи стандарта за подобен тип технологии и ще може да бъде използвана свободно от други производители.

 

Източник:cars