Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Няма коментари

BMW иска да пусне първия си изцяло автономен автомобил до 2021


Николай Пасков

BMW иска да пусне първия си изцяло автономен автомобил до 2021

Германската компания ще си партнира с Intel и Mobileye за развиване на новите си пилотиращи системи

b_BMW-Autonomous-Cars-2e1d58783a

Ръководството на BMW сподели плановете си да пусне изцяло автономен автомобил до 2021. За да ускори развитието на пилотиращите си системи, марката ще си партнира с производителя на процесори Intel и лидера в разработката на технологии за анализ, локализация и картографиране Mobileye.

„След инвестицията ни в HERE комбинирахме новата си картографска технология с професионалните решения на Intel и Mobileye, за да продължим към следващата стъпка от развитието на изцяло автономния си модел. Концептът VISION NEXT 100 вече разкрива бъдещето на автомобилите ни“, разказа по време на пресконференция в Мюнхен Харлд Крюгер – ръководител на борда на BMW AG.

По данни на производителя системите за пилотиране се разпределят в 5 категории. До момента на пазара има 3, като най-високото позволява временно отклоняване на вниманието на водача от пътя. Четвъртото ниво ще позволи движение на автомобила, без водачът да е концентриран върху пътя, а последното пето ниво ще предложи модели, които са достатъчно способни да превозват пътници без нуждата от опитен водач на борда.

Трите компании, участващи в партньорската програма, искат да изградят универсална платформа, която ще наложи стандарта за подобен тип технологии и ще може да бъде използвана свободно от други производители.

 

Източник:cars