Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Няма коментари

Двойна победа за BMW Group на наградите за най – добри двигатели на 2014г. | Фен страница на BMW


Цецо Пенков

Engine Awards 2014

Наградите за BMW продължават в два различни класа.

Първата награда е за 3 литровият редови шестак с TwinPower Turbo технологията, а втората за 1,6 литровият, 4 цилиндров турбо агрегат на MINI.

Както по – горе може да видите BMW Group е носител на две награди за най – добрите двигатели на 2о14г.Първата награда, която е за 3 литровият редови шестак с TwinPower Turbo, който е награден за четвърти пореден път, а 1,6 литровият, 4 цилиндров турбо агрегат на MINI получава наградата за осми път.

На следващата снимка ще можете да видите наградения 3 литров агрегат в целия си блясък.

3.0 TwinPower Turbo

Естествено няма да пропуснем да Ви покажем и вторият награден агрегат на немският производител, който е с по – малка кубатура, но също толкова надежден.

1.6 MINI

1.6 MINI

Двата двигателя на баварците са добре познати на повечето хора, тъй като 3 литровият двигател се използва в много от сегашните модели на BMW, което го поставя между наградените за четвърти път.Същото важи и за 1.6 литровият 4 цилиндров турбо двигател, който задвижва MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper S Paceman, който бива награден за осми път.BMW получават наградите за успеха им да комбинират спортна производителност и надежност на двата двигателя.Време е да обърнем малко внимание и към техническите характеристики на двата победителя.Първо да се насочим към по – големия първенец, а именно 3 литровият двигател на немците.На първо място трябва да отбележим, че TwinPower Turbo технологията играе изключително важна роля.Благодарение на нея имаме незабавен отклик на двигателя и при най – лекото докосване на педала.Към това трябва да прибавим и страхотен темперамент, изумяваща икономия и надежност.Технологичният пакет, който стои зад олекотения агрегат разполага с Twin Scroll turbocharger и Valvetronic технологията, която е патент на BMW. Този пакет осигурява на двигателя мощности от 306 к.с. и 225kW до 320 к.с. и 235kW, респективно за моделите на  BMW от 6та и 7ма серия.

Сега да отбележим и доминиращият в класа от 1.4 до 1.8 литрови двигатели, 1.6 литров победител на BMW, разработен за BMW и MINI.Той също разполага с Twin Scroll turbocharger пълен изжекцион с Valvetronic, който от лятото на 2014г. е наличен за MINI Cooper S Countryman с невероятния комбиниран разход от 6.0 л./100 км. и CO2 емисии от 139г./км.Същите характеристики важат и за новия MINI Cooper S Paceman с разход от 6.0 л./100 км. и CO2 емисии от 139г./км.Относно мощността на 4 цилиндровите иновативни двигатели, те достигат до 190к.с. и 140kW.

Благодарение на тези иновативни модификации BMW си осигури поредните 2 награди на награждаването за най – добри двигатели на 2014г.