Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Няма коментари

Новият BMW M4 ще бъде по-мощен и лек (+Видео) | Фен страница на BMW

Новият BMW M4 ще бъде по-мощен и лек (+Видео)

Нина Тодорова

Последната информация около новото BMW M4 е, че спортното купе ще пребори конкуренцията с по-мощен от очакваното двигател и с по-ниско тегло.

Първоначално се говореше, че новият 6-цилиндров 3-литров двигател, който се очаква да бъде с три турбокомпресора, ще разполага с малко повече от 420 кс. Толкова, колкото имаше досегашният високооборотен атмосферен V8 с 4 литра работен обем. Повече за първоначалната информация вижте тук.

Днес обаче се появиха данни, според които в Мюнхен са достигнали близо 500 кс и 700 Нм въртящ момент в последния стадий от разработването на новия турбо „шестак“.

BMW се целят право в конкуренцията с Mercedes и техните AMG версии и RS творенията на Audi, като освен 500 кс, предавани към задните гуми от 6-скоростна механична и 7-степенна M DCT супер бърза скоростна кутия с два съединителя, ще дадат на новото си спортно купе по-леко със 100 кг тяло от стария модел. Всичко това се отнася и за седан версията на модела с четири врати М3, която дори ще излезе на пазара по-рано.

Вижте официалния тест драйв на BMW M4 Coupé и BMW M3 Sedan на пистата в Нюрбургринг